Choď na obsah Choď na menu
 


V Krupine zadržali mladých vlamačov

10. 6. 2009
 
Dvoch páchateľov, ktorí v okrese Krupina páchali rozsiahlu majetkovú trestnú činnosť, zadržali policajti v noci z 5. na 6. júna v Sebechleboch v okrese Krupina. V čase, keď si na ukradnutom aute Škoda 105 prišli vyzdvihnúť veci, ktoré krátko predtým ukradli.

 

Vyšetrovateľ už obvinil 20-ročného Jána B. zo Svätého Antona, ktorý býval u svojej sestry v Sebechleboch, a 16-ročného Tomáša T. z Prenčova v okrese Banská Štiavnica zo spáchania prečinov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a krádeže, z prečinov poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody, dopustiť sa ich mali v spolupáchateľstve.

Páchatelia sa za necelé dva týždne od 26. mája minimálne po dvakrát vlámali do chát, rodinných domov a unimobuniek, a po trikrát do garáží a do osobných motorových vozidiel. Okrem toho ukradli 5 áut značky Škoda 105, Škoda 120 a Škoda 125. Škodu, ktorú spôsobili, poškodení vyčíslili na 7700 eur (231.970 Sk).

Vlamači vyčíňali vždy v nočných hodinách v obciach Sebechleby, Krnišov - Kráľovce, Hontianske Nemce, Devičie, Žibritov a v meste Krupina. Brali elektroniku, elektrické, pracovné a montážne náradie, zváracie agregáty, krovinorezy.

Ďalej bicykle, murárske náčinie, vrecia s omietkou a lepidlom, ďalekohľad, káble, alkohol, aj náradie a vybavenie z áut a pohonné látky. Nepohrdli ani krbovou pecou, radiátorom, stoličkami či fúrikom. Keďže ukradnuté veci potrebovali odviezť, ukradli aj autá.

Obidvoch obvinených sudca v pondelok vzal do vyšetrovacej väzby. Staršiemu páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky, mladistvému páchateľovi iba trest polovičný.

AUTOR: TASR
ZDROJ: dnes.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.