Choď na obsah Choď na menu
 


Nový minister pôdohospodárstva má koreňe na Štiavnicku

17. 9. 2009

Zaujímavosť v rubrike neZnámy ľudia.Ako sa nám podarilo zistiť z dobre informovaných zdrojov ,novovymenovaný minister rezortu pôdohospodárstva SR je Vladimír Chovan , má rodiné korene na Štiavnicku v obci Dekýš,odkial pochádza jeho otec a  žije tu aj široká rodina a teda má dobrý vzťah k nášmu regiónu. Z  rodiny Chovanovcov pochádza aj kňaz p.Michal Kamil Chovan ,rodák z Dekýša,ktorý zomrel v roku 1995.Ing.Chovan sa narodil 26. septembra 1963 v Smoleniciach, okres Trnava.Od roku 2004 je členom predstavenstva Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a od 22. apríla 2009 je predsedom SPPK.
Jeho koníčkom je jazdenie na koni - parkúrové skákanie, ďalej tenis, lyžovanie, gitara. Manželka MUDr. Ľubica Chovanová pracuje v NsP v Trnave, majú spolu dcéru a syna, obaja študujú. 

 

V poradí štvrtý minister pôdohospodárstva je Vladimír Chovan.Ako informuje portál aktuálne.sk, do funkcie ho v stredu vymenoval prezident Ivan Gašparovič, ktorý krátko pred tým prijal demisiu jeho predchodcu Stanislava Becíka. Novovymenovaný rezortný šéf sa poďakoval za dôveru. "Všetky veci, ktoré pán Becík začal a nestihol dokončiť, dotiahne rezort pod mojim vedením do konca," vyhlásil. Nový minister má tú nevýhodu,že prichádza v čase,kedy sa schyľuje k volbám a teda má obmedzení čas na svoju prácu v rezorte necelých 9.mesiacov.Je nestraník,nominant ĽS-HZDS ,tak isto ako jeho predchodca,ktorého po dohode s V.Mečiarom odovzal mandát,preto nie je vylúčené,že budú na neho kladené úlohy,čo sa týka obsadenia miest v Lesoch SR nominantmi hnutia,ktoré nezrealizoval predchodca Becík.Treba dodať,že to nebude mať ľahké v najviac vystriedaních ministrov v rezorte,čo im obmedzovalo dlhodobejšie plánovanie a riadenie pôdohospodárstva.

 

Ostáva nám , zaželať mu ,veľa úspechov v jeho práci zo želaním,že ho  privýtame,uvidíme na Štiavnicku,či už súkromne,alebo aj oficiálne.Trebárz  v Múzeu poľovníctva vo Svätom Antone,ktorý spadá pod  rezort jeho pôsobnosti.

 

Andrej Palovič 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.