Choď na obsah Choď na menu
 


Samuel Spišák získal medzinárodnú filmovú cenu za rolu vo filme Nedodržaný sľub

18. 9. 2009

Samo Spišák je vnukom už zosnulého svetoznámeho slovenského režiséra,herca Karola Spišáka,ktorý chodieval niekoľko rokov do nášho regiónu,kde vlastnil chalupu vo Svätom Antone.Sem aj nadalej chodieva aj jeho vnuk Samuel Spišák ,syn režiséra Michal Spišáka a známej herečky Lenky Barilíkovej,ktorý dostal príležitosť si zahrať vo filme Nedodržaný sľub.Ako informuje filmový portál Movimania.sk úloha v spomenutom filme  Jiřího Chlumského, rozhodne nebola pre Samuela Spišáka hereckým debutom. 

 

Herečka Lenka Bariliková a režisér Michal Spišák hrdo pózovali so synmi Samom a Jakubom. Ten starší (druhý zľava) očaril aj divákov Nedodržaného sľubu.

 

 

 

 

Mali sme ho možnosť vidieť napríklad v minuloročnom seriáli Obchod so šťastím (r.Gejza Dezorz a i.), kde mu filmovú rodinu hrali herci ako Eva Krížiková, Ján Kroner a Tatiana Kulíšková. Od novej televíznej sezóny ho vídame aj v známom seriáli Panelák. Tam hrá zakomplexovaného synčeka Zuzany Haasovej a  zamaskovaného Romana Luknára.

Ako informuje Movimania.sk portál,mladý talentovaný 16.ročný herec,získal významné svetové ocenenie na medzinárodnom festivale za filmový debut vo výpravnom filme z čias druhej svetovej vojny Nedodržaný sľub. Za svoju skvelo zvládnutú rolu získal na portugalskom filmovom festivale Festoria v meste Setúbal ocenenie pre najlepšieho herca.Nebolo to jediné ocenenie ,ako informoval čas.sk samotný film Nedodržaný sľub bol ocenený a to v máji 2009 získal na americkom Los Angeles Jewish Film Festival hlavnú cenu v kategórii hraný film.Film mal premiéru na Slovensku 30.apríla 2009.Podľa najnovšej informácie ten to film ,Slovensko bude reprezentovať a ašpirovať na cenu Oscara.

Andrej Palovič      

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

super

(maťka, 31. 8. 2011 19:10)

Pred pár dňami som videla tento film myslím si že mladý chlapec to zahral super