Choď na obsah Choď na menu
 


Ski Centrum Banská Štiavnica otvoria 15.decembra 2008 ?

6. 12. 2008

Podľa informácií, ktoré boli, ešte do konca novembra zverejnené na webovej stránke grandhotel.sk novovznikajúce lyžiarske stredisko Ski Centrum v Banskoštiavnickom regióne bude otvorené 15.decembra 2008.Bola by to konečne dobrá správa pre lyžiarov a miesni turistický ruch, keby to bola skutočnosť. V týchto dňoch sa už správa o otvorení Sky Centra s termínom na vyššie menovanej web stránke už nenachádza. Je teda otázne ,či bude spomenuté zimné stredisko otvorené v uvedenom termíne. Bola to jediná informácia,ktorá sa nachádzala na internete a nebol jej dôvod neveriť, keďže jeden z bývalích vlastníkov zimného strediska, bol aj Ľudovít Kaník ,spoluvlastník hotela na stránke, ktorej bol dátum 15.december 2008 uverejnení. Sám spomenutý bývalý spoluvlastník, sa vzdal podielu z tohto projektu a odpredal ho z toho dôvodu, aby sa nevliekli dlhotrvajúce súdne spory vo veci Sky Centra , ktoré ohrozovali a na neurčito vzďaľovali dokončenie uvedeného zimného strediska. Ľudovít Kaník sa tak postaral  o ukončenie sporov, medzi ním a novými vlastníkmi. Čím zreálnil skoré sprevádzkovanie strediska a nikto mu už nevezme to, že tento projekt pre región od nápadu po samotnú realizáciu bol jeho. Veď nepriamo to možno prispelo k tomu ,že prišiel o ministerský post v  kauze  dotácií ,ktoré spoločnosť Sky Centrum dostala z európskych fondov a ktoré musela vrátiť.

Reálne otvorenie záleží podľa možnosti, že bude priaznivé chladné počasie ,ktoré umožní umelé zasnežovanie v Sky Centre Banská Štiavnica v uvedenom termíne 15.decembra 2008. V tejto chvýli je teda všetko v rovine dohadov, ale čo je isté, že zimné stredisko je už dokončené.

Na stránke uvedeného hotela sa nachádza aj link a prezentácia na uvedené zimné stredisko ,ktoré predstavuje nasledovne, veď posúdte sami.

Rezort sa nachádza 170 km od Bratislavy, 120 km od Budapešti, 30 km od Banskej Bystrice a jej letiska Sliač. Je to najbližšie plne vybavené lyžiarske stredisko od Bratislavy a Budapešti, uprostred Štiavnických vrchov. Je to jediné ski centrum na Slovensku spojené s unikátnym historickým stredovekým mestom, bohatým na kultúrne pamiatky. Ski centrum je veľmi dobre položené a rýchlo dostupné pre turistov prichádzajúcich zo západného a južného Slovenska a z Maďarska.

Ski centrum je vybavené novou 4 sedačkovou lanovkou s priehľadnou krycou bublinou o dĺžke 1 400 m. Trate sú umelo zasnežované, upravované, k dispozícii je lyžiarska škola, reštaurácia, apreski bar, požičovňa lyží, rozsiahle parkoviská. Okrem zjazdových tratí je k dispozícii 40 km upravovaných tratí pre beh na lyžiach.

Okrem lyžovania je možné relaxovať v termálnych prameňoch v thermal aquaparku a wellness centre vo Vyhniach, alebo v termálnych kúpeľoch Sklené Teplice s unikátnou horúcou jaskyňou Parenica.

Po dobrej lyžovačke v ski centre Salamandra vás bude lákať množstvo reštaurácií, kaviarní, barov a krčmičiek v historickej Banskej Štiavnici, k potulkám a prežívaniu romantiky a zábavy.

 

  Dĺžka [m] Prevýšenie Vrchol [m.n.m] Kapacita [os/h] Označ. Aktivné Typ
Doppelmayr 4CLD/B 1272 271 900 1600 1
 Lyžiarsky vlek   Sedačková lanovka   Kabínová lanovka 

 

Zjazdové trate

 

Percento tratí pre pokročilých lyžiarov 70 %
Percento tratí pre lyžiarskych expertov 30 %
Zjazdovky - stredne ťažké 1.3 km
Najdlhšia zjazdovka 1.3 km
 

 

    Dĺžka [m] Štart [m.n.m] Cieľ [m.n.m] Obtiažnosť Označ. Aktivné Več. lyžovanie
Hodrusske jaz.- Horná Roveň   1300 900 629 A
 ľahká   stredne ťažká   ťažká   Umelé zasnežovanie 


Napísal a spracoval : Andrej Palovič.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Je to takto!

(PREVÁDZKOVATEĹ, 20. 12. 2009 19:48)

Túto sezónu sa nebuďe lyžovať na stredisku a neviem odkiaľ pochádza informácia že 15 nie je to pravda.

hotapo

(jaro, 12. 1. 2009 22:28)

stiavnicky nackovia uz sa zobucte a povecte ze lyzovacka tento rok nebude nebude a nerobte s nas blaznov

toto je možné naozaj len v B.Štiavnici

(Fero, 12. 1. 2009 17:43)

Mohli by ste konecne zistiť, kto je prevádzkovateľom strediska, opýtať sa na relevantné informácie a uverejniť hodnotnú informáciu. Ale predovšetkým sa naučte gramatiku, lebo vyššieuvedený článok je naozaj výnimočný jav. Podľa mňa je naozaj zbytočné zasnežovať teraz, keď je tri týždne teplota pod bodom mrazu. Ja navrhujem počkať do mája a vtedy otvoriť sezónu.(veď v Štiavnici je teraz taký pretlak turistov, že krčmy a penzióny kapacitne nestíhajú) kocurkovo!!!!!!!

ako to teda je?

(Peter, 12. 1. 2009 15:23)

Ak niekto viete, dajte mi prosim vas informaciu ako je to s tymto stiavnickym lyziarskym strediskom? V lete som sa tam bol pozriet, je to super urobene, len uz chcem vediet kedy sa bude lyzovat. Kto je prevadzkovatel, na koho sa obratit o informacie? Dakujem

Ski Centrum Banská Štiavnica

(Ing. Igor Daubner, 11. 1. 2009 15:21)

Je to od Vás neseriózne takto zavádzať verejnosť,že
Ski Centrum Banská Štiavnica otvoríte 15.decembra 2008.Ja som tam bol 2.1 2009 a následne 10.1.2009
a zjazdovka je stále bez snehu, hodci teploty sú dlhodobo pod bodom mrazu.

Ski centrum

(Mech, 8. 1. 2009 10:22)

místní fachmani říkali něco o 15 lednu,tak to jsem teda zvědavej....

lyžovačka

(xxxxx, 6. 1. 2009 20:18)

"výborný článok"

lyzovacka

(michal, 25. 12. 2008 22:24)

kedy sa bude lyzovat? a poprosil by som aj cennik listkov...