Choď na obsah Choď na menu
 


Ondrejovi Binderovi zvolenie ušlo len o chlp

15. 11. 2009

Niektorým zvolenie ušlo len o chlp
Rozdiel jedného hlasu rozhodol o tom, že poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) za volebný obvod Banská Štiavnica bude v nasledujúcom volebnom období Marián Zimmermann. Získal 760 hlasov, druhému v poradí Ondrejovi Binderovi odovzdali voliči 759 hlasov.

Volebný obvod Banská Štiavnica, ktorý je totožný s hranicou Banskoštiavnického okresu, bude podobne ako doteraz zastupovať jediný poslanec, na tento post kandidovalo 14 záujemcov.

Vo voľbách do zastupiteľstva samosprávneho kraja pred štyrmi rokmi bolo poradie opačné, zvíťazil Ondrej Binder. Koncom marca minulého roku sa však vzdal poslaneckého mandátu. List s abdikáciou na tento post doručil osobne predsedovi BBSK Milanovi Murgašovi. Pri svojej abdikácii sa odvolal na platný zákon o vyšších územných celkoch. V zastupiteľstve ho nahradil Zimmermann.

Už v septembri 2007 sa Binder dostal do konfliktu s vedením BBSK i s viacerými poslancami zastupiteľstva, ktorí nesúhlasili so zmenou sídla Združenej strednej školy obchodu a služieb v Banskej Štiavnici a jej presunutím do areálu tamojšieho Stredného odborného učilišťa lesníckeho, ktorú navrhol.

Nepodarilo sa mu ju presadiť, pretože väčšina poslancov dvakrát nesúhlasila so zaradením jeho poslaneckého návrhu na rokovanie zastupiteľstva. Preto sa pokúsil zvolať mimoriadne rokovanie zastupiteľstva do Banskej Štiavnice, ale tiež neúspešne. To bol pravdepodobne dôvod jeho rezignácie, ktorú predtým avizoval, verejne ho ale nepotvrdil.

ZDROJ: text webnoviny.sk 

foto internet

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.