Choď na obsah Choď na menu
 


Na Štiavnicku sprevádzkujú lyžiarske stredisko,už túto zimu

7. 10. 2009

Ako sa mi podarilo prostredníctvom internetu konečne dopátrať už túto zimu-sezónu 2009/10 bude zimné stredisko v Hodruši pravdepodobne otvorené a spustené k termínu 15.december.Všetko však závysí na teplotách a počasí,kedže sa bude aj zasnežované.Nové stredisko zimných športov zmenilo nielen majiteľov,po prehratom súdnom spore ním už není rodina Kaníková,ale predseda predstavenstva Xilandu Štefan Stanko je mediálne známy z vášnivého sporu s dlhoročným politikom a podnikateľom Ľudovítom Kaníkom práve o toto stredisko,ako sa píše na internete.Ale stredisko zmenilo aj názov zo Sky Centrum na Salamandra Resort pri Banskej Štiavnici.

Ako sa píše na ski.sk ,,Novootvorené lyžiarske stredisko SALAMANDRA Resort je situované uprostred unikátnej prírody Štiavnických vrchov v blízkosti historicky významného mesta Banská Štiavnica. Moderné a technicky vysokokvalitné stredisko ponúka lyžiarom ideálne športové vyžitie na stredne náročnej zjazdovke v jedinečnom prostredí s mimoriadnym historickým dedičstvom. SALAMANDRA Resort je najbližšie dostupným lyžiarskym strediskom s lanovkou pre lyžiarov zo západného a južného Slovenska. Patrí medzi najzaujímavejšie lyžiarske strediská na Slovensku vďaka svojej severozápadnej orientácii lyžiarskeho svahu, optimálnej náročnosti a relatívne chladnému zimnému počasiu." toľko popisok predstavenia zimného strediska v regióne Štiavnicko.

Sezóna by mala trvať od polovice decembra do polovice marca,celkom 3.mesiace.Je zaujímavé a viac,ako reálne ,že to túto zimu myslia majitelia celkom vážne o čom svedčší sprevádzkovanie vkusne a obsahom slušnej internetovej stránky,veď presvedčte sa sami.Stránka je pod názvom domény salamandra.sk.Stránka obsahuje všetko,čo stránka tohto typu prezentácie má ,je na vysokej úrovni.Lyžiari sa majú naozaj na ,čo tešiť.

Ako sa zdá, cestovný ruch na Štiavnicku rozkvitá aj ,čo sa služieb pre návštevníkov-turistov týka,je tu aj vodný Raj vo Vyhniah.Ostáva už len,aby pominula hospodárska krýza a s ňou aby sa znížila nezamestnanosť v regióne.

Andrej Palovič

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Je to možné

(Andrej Palovič, 20. 11. 2009 20:40)

Chcem poďakovať za oprávnenú kritiku a musím vám povedať,že sa hanbím sa svoj pravopis.Mám 30 rokov a som nezamestnaný 8.rokov a liečim sa.Je to len moja snaha o veci verejné sprístupniť iným,mapovanie spravodajstva z Banskoštiavnického regiónu.Je to len moja záluba o médiá a dianie v nich.Som nezamestnaný a možno by som sa už zbláznil,keby som sa niečím zmysluplmím nezaoberal.Som reálny človek,ktorý sa má problém vôbec presadiť.Trpím tým,že neovládam pravopis,ale verte mi,je to moje utrpenie,ale rád vyjadrujem svoje názory a je to moja záľuba,aj keď za cenu posmechu.A,čo sa toho pána týka,majitela mám to s nedávneho vydania profit.sk
S úctou a vďakou za konštruktívnu kritiku,ináč rád by som vedel pravopis,ale narozdiel od vás priatelia sa pod svoj článok dokážem podpísať celím menom a tak vám dávam možnosť ma priamo pranierovať a vystavyť sa tak posmechu a nevedomostí,narozdiel od vašej zákernej anonymity.
Andrej Palovič.

Je to vôbec možné?

(Juraj, 18. 11. 2009 13:50)

Článok je veľmi zaujímavý najmä z hľadiska štylistického - v zásade si myslím, že Sloh:4, Gramatika: 5, Úprava: 3. Z perál, ktorými sa článok len tak hmýri, by som vybral aspoň niektoré: závYsí, SA bude zasnežované, NENÍ, skY centrum, svedščí, krÝza.
Článok má svojou syntakticko-sémantickou kvalitou vysokú výpovednú hodnotu o jeho autorovi.

Nové písanie čiarok a bodiek? ;)

(Milan P., 18. 11. 2009 13:46)

"Na Štiavnicku sprevádzkujú lyžiarske stredisko,už túto zimu"

"Lyžiari sa majú naozaj na ,čo tešiť."

atď., atď. ...

Dobre som sa nasmial... Toto je prosím Vás pekne nejaký seriózny internetový časopis?? Amen gloria...

To je teda článok...

(Jozef, 18. 11. 2009 13:43)

Človeče, Vy aj sem tam čítate po sebe? Taká katastrofálna gramatika, štylistika, ani nehovoriac o vecnej správnosti, sa len tak niekde nevidí...:

- "není" je nespisovné, správne je "nie je"
- majiteľom nie je Štefan Stanko; nie je ani známe, kto je majiteľom, no pán Stanko už v predstavenstve spoločnosti od marca 2009 nefiguruje - stačí sa pozrieť na ORSR.sk
- "Sky" je obloha, mali ste asi na mysli lyžovanie, t.j. "Ski"
- "závysí" nie je vybrané slovo, správne: "závisí"
- čiarka sa v slovenčine píše za slovom, a potom nasleduje medzera, nie "aj ,čo" alebo "len,aby"

Človeče, píšete na internet prvý krát???