Choď na obsah Choď na menu
 


NIEKDAJŠÍ CÁR SIMEON II POSLAL KRÁĽOVI KAROLOVI III. SÚSTRASTNÝ LIST K SMRTI JEHO MATKY, KRÁĽOVNEJ ALŽBETY II.

17. 9. 2022

9. 9. 2022

JEHO VELIČENSTVO KRÁĽ SIMEON II POSLAL JEHO VELIČENSTVU KRÁĽOVI KAROLOVI III. SÚSTRASTNÝ LIST K SMRTI JEHO MATKY, KRÁĽOVNEJ ALŽBETY II.

 

Zverejňujeme celé znenie listu:
„Vaše Veličenstvo, drahý Charles,
Som úplne zničený. Dúfali sme, že vaša milovaná matka bude aj naďalej slúžiť ako príklad pre nás všetkých navždy.
Všeobecný smútok, ktorého sme svedkami, dokazuje, že nikto v histórii nemal taký pozitívny vplyv na toľkých ľudí. Jej viera a neochvejný zmysel pre povinnosť počas troch generácií sú výnimočné!
Vždy budem vďačný za Jej inšpirujúci príklad Monarchu, ktorá slúžila svojmu ľudu až do svojho posledného dňa! Vodiace svetlo, ktoré neodvolateľne a sebavedome viedlo správnym smerom.
S úprimnou sústrasťou Vám a Vašej drahej rodine Vás objímam.
Simeon"
Na fotke z roku 2012 diamantovej oslave sú monarchovia Európskych a svetových štátov. Na fotke pri kráľovnej Alžbete II. vpravo je bývalí cár Simeon II. príbuzný Britskej panovníčky.
 
Upresnenie: nie ja oslovujem Simeona II. kráľom, ale on sám, keďže bol ako chlapec cárom Bulharska, a vládla za neho regentská rada na čele so strýkom Cyrilom. A titul v rodine mu ostal
 
Andrej Ozimy
Je to fotka z diamantového jubilea v roku 2012: Suverénni panovníci sedia za portrét na jubilejnom obede na hrade Windsor v Anglicku 18. mája 2012. Predný rad, zľava doprava: Japonský cisár Akihito, holandská kráľovná Beatrix, dánska kráľovná Margrethe II, grécky kráľ Konštantín, rumunský kráľ Michal, kráľovná Alžbeta II, bulharský kráľ Šimeon II, bru Gustaf Švédska, kráľ Svazijska a princ Hans-Adam II. z Lichtenštajnska. Stredný rad, zľava doprava: monacký princ Albert, luxemburský veľkovojvoda Henri, kráľ Lesotha, kráľ Albert Belgický, kráľ Harald, Nórsky emír Kataru, jordánsky kráľ Abdullah, kráľ Bahrajnu a Yang di alajzia. Horný rad, zľava doprava: Nasser Mohamed al-Jaber al-Sabah z Kuvajtu, korunný princ Abú Zabí, korunný princ Alexander Juhoslávie, kráľ Tongy, korunný princ Thajska, princezná Lalla Meryem z Maroka a princ Mohammed bin Nawaf b v Abdulaziz al Saud zo Saudskej Arábie
 
 
ZDROJ: z webu rodiny Coburg Bulharsko oficiálna stránka
apa