Choď na obsah Choď na menu
 


Štiavnická nemocnica je podľa hodnotenia pacientov na jednom z popredných miest!

17. 12. 2008

Pacienti troch Slovenských súkromných zdravotných poisťovní známkovali nemocnice a to v období apríl až november tohto roku.Z viac ,ako 18.000 hospitalizovaných pacientov,ktorí dostali dotazník ho vyplnilo 43% pacientov.

 

Najviac si naopak pochvaľovali správanie lekárov, sestričiek či lekársku starostlivosť. Vyplýva to z prieskumu spokojnosti pacientov poisťovní Dôvera, Apollo a Union, v ktorých je poistená približne jedna tretina všetkých poistencov. Oproti minulému roku sa hodnotenie podľa zástupcov poisťovní zmenilo len minimálne,pre portál cas.sk ,uviedol prezident súkromných zdravotných poistovní Slovenska Mudr.Eduard Kováč.

 

V prieskume spokojnosti pacientov s nemocnicami sa hodnotilo celkovo 84 nemocníc a zdravotníckych zariadení v SR.S najlepšiu znákou 1,120 sa na prvých dvoch miestach umiestnili dve nemocnice a to NRC Kováčová a Oftal Zvolen.

 

Čo je,ale potešitelné pre Štiavnický región,že naša Regionálna nemocnica n.o. ,Banská Štiavnica v hodnotiacom rebríčku sa umiestnila na 16. mieste z 84 nemocníc zo známkou 1,338.

 

Na posledných miestach v hodnotení sa umiestnili NsP MV SR,Bratislava 1,972 a Forlife,n.o. Komárno s 2,033 bodov.Toľko hodnoteniaci prieskum troch súkromných ZP.

 

Zisťovanie spokojnosti poistencov s nemocnicami a ambulanciami vyplýva zdravotným poisťovniam zo zákona.Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá je s takmer tromi miliónmi poistencov jednotkou na trhu, zatiaľ nezverejnila aktuálne údaje za rok 2008.

 

Verím,že Banskoštiavnická nemocnica,bude aj naďalej slúžiť a poskytovať kvalitnú  zdravotnú starostlivosť občanom mesta a Štiavnického regiónu a bude zachovaná jej činnosť v našom hornatom regióne.

 

Všetko tomu nasvedčuje a potvrdzuje to aj fakt,že nemocnica počnúc 1.novembrom 2008 poskytovanie zdravotnej starostlivosti,bude zachovaná v plnom rozsahu v našom meste,zmelil sa len zriaďovateľ a to,že pôvodná zdravotná starostlivosť prešla z Regionálnej nemocnici n.o. B.Š. pod správu Nemocnice a polikliniky n.o. Bratislava.Čo potvrdilo aj Ministerstvo zdravotníctva.

 

Podľa informácií,ktoré publikovali ŠN,v súčasnosti je už funkčné oddelenie dlhodobo chorých pacientov,ktoré bolo preložené sem zo Žiaru nad/Hronom a je možné,že Chirurgická ambulancia po novom roku bude zabezpečená aj počas víkendov ,dalo by sa dedukovať zo slov nového riaditeľa nemocnice Ing.Rastislav Kubáň odpoveď poslancom MsZ.

 

 Andrej Palovič.   

 

 Zdroj : Foto z internetu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.