Choď na obsah Choď na menu
 


FILM TRETÍ ZÁZRAK NATÁČANÝ AJ V BANSKEJ ŠTIAVNICI OSLAVUJE 25.VÝROČIE OD UVEDENIA DO FILMOVEJ DISTRIBÚCIE

banska-stiavniva-foto-z-natacania-filmu-treti-zazrak.jpg

 

Spomenutý film Tretí zázrak /The Third Miracle/ vznikol v americkej produkcii. Film vedie  poľská režisérka Agnieszka Holland a pod kameramanskou taktovkou Jerzy Zieliński. Film bol natáčaný v USA a Banskej Štiavnici približne v roku 1998. Film bol uvedení do filmovej distribúcie v roku 1999. Scény s náletom spojeneckých bombardérov vznikali priamo v banskoštiavnickom centre, ako aj dej z čias druhej svetovej vojny. Film sa prepája téma súčasnosti a minulosti. V deji filmu sa hovorí ako o Bystrici. Film na Slovensku uviedla TV Joj už dvakrát. Vo filme si zahral aj komparz zložení zo Štiavničanov. Rolu mal aj Ivan Lukáč z nášho mesta ako kňaza počas vojny, zábery na námestí Sv. Trojice.

Tu je filmový dej:  V Bystrici  na Slovensku v roku 1944, v blízkosti konca druhej svetovej vojny, spojenecký bombový útok spôsobil, že malá dievčina, aby sa modlila za oslobodenie.

V Chicagu v roku 1979 je otec Frank Shore ( Ed Harris ) kňazom, teraz postulátorom, ktorý skúma nároky na zázraky pre Vatikán, ktoré vykonala oddaná žena, ktorej smrť spôsobila, že socha Panny Márie roní krvavé slzy a vyliečila dievča s terminálnym lupusom. Žena bola nominovaná na svätosť.

Keďže sa nikdy nestretol so skutočným zázrakom, je známy ako "zázračný zabijak" za jeho skúsenosť s odhaľovaním falošných tvrdení o zázrakoch. Otec Frank trpí krízou viery, keď je poslaní na vyšetrenie zázrakov ženy, neskorej Helen O'Reganovej, ktorá bola nominovaná na svätosť a otec Frank, ktorý sa stal najväčším obhajcom jej kanonizácie.

Otec Frank odhaľuje sériu mimoriadnych udalostí, ale najneobvyklejšia vec zo všetkých môže byť "svätá" veľmi pozemská dcéra Roxane ( Anne Hache ). Roxane je neveriacka, ktorá nemôže odpustiť inak nezištnej matke, že ju opustila vo veku 16 rokov. 

Čerešničkou je Trailer filmu z natáčania v Banskej Štiavnice: Tretí zázrak TU...

Osoby a obsadenie TU...

ZDROJ: csfd.sk, youtube.com, foto žiar24.sk, net

Spracoval: Andrej Palovič

 

  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.